Aktuality



Koncert komorních souborů Konzervatoře České Budějovice
 

Středa 20. března 2024 v 19.00, Velký koncertní sál konzervatoře 

program zde



Výsledky příjímacího řízení pro školní rok 2024-2025 

 

Výsledky příjímacího řízení zde



Saxofonistka Zdeňka Podroužková získala 1. místo a titul absolutního vítěze na soutěži Pardubické dechy:
 

O víkendu 21. - 22. října 2023 se v Pardubicích uskutečnil 9. ročník interpretační soutěže ve hře na dechové nástroje Pardubické dechy. Soutěž je určena pro studenty konzervatoří a hudebních gymnázií České republiky a každý obor je rozdělen do tří kategorií podle ročníku studia. V oboru hra na saxofon získala v nejvyšší kategorii 1. místo a titul absolutního vítěze soutěže naše studentka Zdeňka Podroužková. Náročný repertoár na soutěž připravovala se svou profesorkou Kateřinou Pavlíkovou a korepetitorkou Evou Mezerovou od druhého pololetí minulého školního roku. 2. listopadu 2023 pak vystoupila na koncertě vítězů na konzervatoři v Pardubicích. Z úspěchu má velkou radost, soutěže jsou pro ni obrovská motivace a zkušenost.
Ocenění ze soutěže přivezli kromě Zdeňky Podroužkové i další studenti konzervatoře, a to jedno další 1. místo, tři 3. místa a dvě čestná uznání, a potvrdili tak tradičně vysokou úroveň našich studentů oddělení dřevěných dechových nástrojů.

 



Světová akordeonová soutěž Castelfidardo (Itálie)

 

Od 13. do 17.9.2023 se konal v italském městečku Castelfidardo 48. ročník světové akordeonové soutěže ve hře na akordeon – PIF (Premio Internazionale Fisarmonica). 
Tento akordeonový podnik se řadí mezi 4 největší akordeonové soutěže světa a v porotě zasedlo 38 renomovaných akordeonistů a pedagogů z 19 států světa.
Jednotliví kandidáti se poměřili ve 13 kategoriích podle věku nebo podle žánrové vyhraněnosti.
Konzervatoř České Budějovice reprezentovalo v sekci světové hudby smíšené duo Petra Marková (akordeon) a Jan Žilavý (klarinet), kteří si díky bodovému zisku 17,96 z 20 možných bodů přiváží 2. cenu. Dále konzervatoř reprezentovala také Dagmar Chalupová, která obdržela diplom za účast. 
V průběhu pěti dní se v rámci festivalu uskutečnilo více než 40 koncertů a doprovodných akcí a srovnání se se světovou špičkou dalo velký příslib pro český akordeon do budoucna.

Další foto zde
 



Velký úspěch našeho studenta Romana Červinky

Náš student 3. ročníku Roman Červinka (housle) zvítězil v mezinárodní soutěži Virtuosos V4+ v Budapešti, kterou zaštiťuje Plácido Domingo a ve které působí hvězdná porota i mentoři. Soutěží zde vybraní adepti z Polska, Česka, Slovenska, Maďarska a Slovinska. Roman Červinka postoupil ze semifinále a zvítězil ve finále za Českou republiku (z každého státu byl vyhlášen jeden vítěz). Absolutního vítěze určili sami soutěžící finalisté v tajném hlasování. Zvítězila slovinská houslistka. Celé semifinále i finále přenášela ve svém večerním programu Česká televize - ART. Vítězové hlavní ceny z každé z pěti zemí obdrží cenu 10 000 EUR a budou mít také možnost vystoupit s Maestrem Plácidem Domingem 4. března 2023 v Budapešti v MVM Dóm. HUNGAROTON nabídl pěti vítězům hlavní ceny možnost nahrát společné album. Dále obdržel pozvání k vystoupení na Mezinárodním hudebním festivalu Český Krumlov 28. července 2023 na koncertu Vadima Gluzmana s mladými talenty.

Více na webovém odkazu zde   

Video z jeho vystoupení na soutěži zde



DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí)

Podrobné informace zde



Dodatky k osvědčení k maturitním vysvědčením:

Dodatky k osvědčení k maturitním vysvědčením (Europass) v českém a anglickém jazyce pro školní rok 2021/2022 v elektronické podobě ke stažení zde:

pdf button 82-44-M01 Hudba ČJ                          pdf button 82-45-M01 Zpěv ČJ
     
pdf button 82-44-M01 Hudba AJ   pdf button 82-45-M01 Zpěv AJ

 

Dodatky k osvědčení popisují odborné i obecné kompetence absolventů a doplňují tak doklady o dosaženém vzdělání. Dodatky mohou absolventi přiložit ke svému maturitnímu vysvědčení v případě, že se budou ucházet o studium nebo o práci v zahraničí. 



Konzervatoř

České Budějovice